Karamellizáltfüge-saláta
Nemcsak színében, hanem alapanyagaiban és ízében is tökéletes őszi hangulatot teremt ez a pár perc alatt összedobható különleges fügés saláta.
Hozzávalók
2 adaghoz- 3 db friss füge
- 40 g rukkola
- 40 g bébispenót
- 50 g kecskesajt
- 1 db puha avokádó
- 50 g pörkölt kesudió
- 30 g aszalt vörösáfonya
- 0,5 dl balzsamecet
Elkészítés
A fügét alaposan megmossuk, majd darabonként 6 cikkre vágjuk. Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a fügeszeletek mindkét oldalát fél-fél percig sütjük.
Egy mély tálban összekeverjük a zöld leveleseket, és a tetejére morzsoljuk a kecskesajtot. Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk magját, kikanalazzuk húsát, felszeleteljük, majd a szeleteket a salátához adjuk. Megszórjuk kesudióval és vörösáfonyával, végül jöhet a tetejére a serpenyőben karamellizálódott füge. Az egészet meglocsoljuk balzsamecettel.