Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kakaspörkölt túrós nokedlivel

Adásban volt: 2017. October 26.
A recepthez tartozó videó
2017. October 26.

Hozzávalók

6 személyre
  • 1 kakas
  • 5 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 1 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • 2 ek kacsazsír

  • A nokedlihez:
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt

Elkészítés

1. A pörkölt alaphoz egy felhevített lábasban zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a fokhagymát és a paprikát. Amikor megkaramellizálódott a hagyma és a paprika, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot is.

2. A kakast a csirkéhez hasonlóan részeire bontjuk.

3. A pörkölt alaphoz adjuk a feldarabolt kakast, felöntjük vörösborral, majd minimum 2 órán keresztül főzzük. Ha szükséges pirospaprikát is szórhatunk bele.

4. A nokedlihez egy tálban elkeverjük a túrót a tojással és a sóval, majd habverővel alaposan eldolgozzuk. Utána adjuk hozzá a lisztet, amit már csak óvatosan forgatunk össze a túrós alappal. Forró vízbe szaggatjuk és addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!