Kakaspörkölt túrós nokedlivel
Hozzávalók
6 személyre- 1 kakas
- 5 dl vörösbor
- 2 fej vöröshagyma
- 1 TV paprika
- 1 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- 2 ek kacsazsír
- só
- A nokedlihez:
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- só
Elkészítés
1. A pörkölt alaphoz egy felhevített lábasban zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a fokhagymát és a paprikát. Amikor megkaramellizálódott a hagyma és a paprika, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot is.
2. A kakast a csirkéhez hasonlóan részeire bontjuk.
3. A pörkölt alaphoz adjuk a feldarabolt kakast, felöntjük vörösborral, majd minimum 2 órán keresztül főzzük. Ha szükséges pirospaprikát is szórhatunk bele.
4. A nokedlihez egy tálban elkeverjük a túrót a tojással és a sóval, majd habverővel alaposan eldolgozzuk. Utána adjuk hozzá a lisztet, amit már csak óvatosan forgatunk össze a túrós alappal. Forró vízbe szaggatjuk és addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Jó étvágyat!