Juhtúrós-olajbogyós tojáskrém
Szeretem magában, krémesre törve, darabosan hagyva és felturbózva… A tojáskrém egyszerűen megunhatatlan! Most krémes juhtúróval és olajbogyókkal tettem még finomabbá.
Hozzávalók
2 nagyobb adaghoz- 4 tojás
- 5 dkg krémes juhtúró
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 2 szál újhagyma fehér része
- 1 marék magozott, fekete olajbogyó
- pár zsenge bazsalikomlevél
- 4-5 evőkanál tejföl
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. A sárgájákat keverőtálba kanalazzuk, a fehérjéket apró kockákra vágjuk.
A tojássárgáját villával összetörjük, közben hozzáadjuk a juhtúrót. Kikeverjük a majonézzel és a mustárral. A megtisztított újhagymát és a lecsepegtetett olajbogyókat felkarikázzuk, a bazsalikomot csíkokra vágjuk. Az előbbiekhez forgatjuk.
Végül az egészet krémesre keverjük a tejföllel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.