Ír burgonyás pite
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta, kiolvasztva
- 4 evőkanál vaj
- 7 vastag szelet bacon, apróra vágva
- 5 burgonya, megpucolva és vékonyra szeletelve
- 1 fej hagyma, megpucolva és vékonyra szeletelve
- 1 evőkanál friss kapor
- ½ csésze habtejszín
- só, bors,
- snidling a tálaláshoz
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Tegyük a leveles tésztát egy 20-22 centis piteformába, és hullámosítsuk be a széleket. Körben vágjuk le a felesleges tésztát. Felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
2. Közepes lángon tegyük a bacont és a vajat egy nagy serpenyőbe. Pirítsuk ropogósra a bacont, keverjük hozzá a hagymát, majd a krumplit és a kaprot. Fűszerezzük ½ teáskanál sóval és ¼ teáskanál frissn őrölt borssal. Finoman kevergessük 3-5 percig, hogy a zsiradék mindent bevonjon. A krumplinak nem kell teljesen átfőnie. Kanalazzuk rá a krumlis keveréket a tésztára, majd locsoljuk meg a tejszínnel.
3. Alsó rácson süssük 35-45 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a villát már könnyen bele tudjuk szúrni a krumpliba. Hagyjuk pihenni 10 percig, szórjuk meg snidlinggel, majd szeleteljük.
Forrás:www.aspicyperspective.com