
Íme egy rendhagyó reggeli, amely egészen délig eltelít
Hozzávalók
- 2 ek. extra szűz olívaolaj – osztva
- 3 csésze főtt barna rizs, tönkölybúza, vagy bármi hasonló (előzőnapi maradék is megteszi)
- ½ csésze apróra vágott sonka
- 3 tojás (lágyan felvert)
- 4 mogyoróhagyma (csak a barna és fehér részek vékonyra szelve)
- 2 nagy marék bébi spenót
- 2 ek. fűszerezett rizsecet
- 1,5 tk. szójaszósz
- Sriracha vagy más csípős szósz (opcionális)
Elkészítés
1. Egy evőkanál olívaolajat önts bele egy nagyobb serpenyőbe, tedd fel közepes lángra.
2. Add hozzá a rizst és a sonkát, majd rendszeres kevergetés mellett főzd tovább kb. 2 percig.
3. Told át a rizst a serpenyő egyik felébe, a szabad félre pedig önts ½ evőkanál olívaolajat, majd a tojást, melyet lágyan felverünk.
4. Keverjük össze a serpenyő két felének tartalmát.
5. Megint told a rizst a serpenyő egyik felére, a szabad részre pedig öntsd a maradék (vagyis ½ ek.) olívaolajat, majd a mogyoróhagymát.
6. Főzzük őket puhára kb. 1 perc alatt.
7. Adjuk hozzá a bébi spenótot is, picit hagyjuk összeesni.
8. Ezután keverjünk a serpenyő teljes tartalmát egyneművé.
9. Csurgassuk rá a rizsecetet, valamint a szójaszószt és keverjük át újra.
10. Tálald csípős szósszal – de ez elhagyható.
Tippek:
Használj teflonbevonatú serpenyőt, így nem tapad le a rizs az egyik felében, míg a másik felében dolgozol.
Ha fel szeretnéd dobni az ételt: amikor hozzáadod a mogyoróhagymát, szelj bele egy gerezd foghagymát és/vagy egy kevéske apróra vágott gyömbért.
forrás: popsugar.com