Íme egy egzotikusabb csirkés étel, amely jól variálható, fűszeres, zöldséges, melengető...próbáljátok ki!
Tudtátok, hogy október 2. csütörtökén tartják a csirke világnapját? Ha már világnap, úgy gondoltam, hogy ezúttal egy „egzotikusabb” csirkés étellel készülök. Jól variálható, fűszeres, zöldséges, melengető…próbáljátok ki!
Hozzávalók
4 személyre- 15 dkg kelbimbó
- 15 dkg zöldbab
- 20 dkg jázminrizs
- só
- 1 bő evőkanál olívaolaj
- 40 dkg csirkemell- vagy csirkecombfilé
- 1 fej salottahagyma
- 2 teáskanál korma currypor
- 2 teáskanál garam masala por
- 1 nagy csipet őrölt csili
- 3 cm friss gyömbér lereszelve
- 15 dkg (színes) sárgarépa
- őrölt fekete bors
- 15 dkg bébikukorica (konzerv)
- 1 db kápiapaprika
- 1,5 dl kókusztej
- friss koriander a tálaláshoz
Elkészítés
A kelbimbót megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb darabokat kettévágjuk, majd sós vízben roppanósra főzzünk. Ugyanígy járunk el a zöldbabbal is. A jázminrizst puhára pároljuk.
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd a felkockázott csirkehúst átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra aprított hagymát, a curryt, a garam masalát, a csilit, a gyömbért és a megtisztított, kis kockákra vágott sárgarépát. (Ez utóbbiból színeset használtam, de természetesen a hagyományos is tökéletes, ízük egyforma.) Sózzuk, borsozzuk, felöntjük egy kevés vízzel, majd az egészet puhára főzzük.
Hozzákeverjük a leszűrt kelbimbót és babot, a feldarabolt bébikukoricát és kápiát, majd felöntjük a kókusztejjel. Egyet forralunk rajta, ha szükséges, még utánafűszerezzük.
Friss korianderrel meghintve, jázminrizzsel körítve tálaljuk.