Retró zsúrszendvics Ammerländer Trappista sajttal
Hozzávalók
- zsúrkenyér
- vaj
- párizsi
- Ammerländer Trappista sajt
- csemegeuborka
- Piros Arany, gulyáskrém, mustár és majonéz ízlés szerint
Elkészítés
Pont olyan egyszerű elkészíteni, mint régen: a kenyérszeleteket megvajazzuk, vékonyan szelt párizsit, jó minőségű trappista sajtot és csemegeuborkát helyezünk rá. Végül jöhetnek a korszak szendvicseinek díszítői és egyben ízesítői: a Piros Arany, a gulyáskrém, a mustár és a majonéz. Csak az egyik, több vagy mind – ízlés szerint. Már az elkészítése is nosztalgikus hangulatba repíthet, de az első néhány falat garantáltan felidézi a retró korszakot. Ha jaffa vagy málnaszörp is készül hozzá, akkor meg már egy komolyabb időutazással is felér…
A trappista a legnépszerűbb sajtféle Magyarországon. De mindenki tapasztalta már, hogy bizony trappista és trappista közt óriási a különbség. Sajnos viszonylag sok a gyenge vagy változó minőségű termék, amelyek között nehéz eligazodni. Ha biztosra akar menni: az Ammerländer Trappista sajtja – ahogy az egy német terméktől elvárható – megbízható, kitűnő minőségű, igazán finom trappista, amivel „nem nyúlhat mellé az ember“.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!