Húsvéti reggeli – fetás tojássaláta spenótos kaláccsal
Húsvétkor jöhet egy ráérősebb reggeli? Persze ennek sem tart órákig az elkészítése, karácsot pirítunk, spenótot párolunk, közben összedobunk egy jó kis tojássalátát, aztán már tálalhatjuk is a sonka mellé.
Hozzávalók
4 személyre- 6 főtt tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 10 dkg feta sajt
- só (a feta sósságának függvényében), őrölt fekete bors
- 8 szelet kalács
- vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg bébispenót
- 1 gerezd fokhagyma
- reszelt szerecsendió
- koktélparadicsom és petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A tojásokat megpucoljuk, felkockázzuk. Keverőtálba szórjuk, hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a villával összetört fetát. Összekeverjük, ha szükséges, megsózzuk, majd megborsozzuk.
A kalácsok egyik oldalát megvajazzuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk a vajas oldalukat. Tálra szedjük. Mehet a helyükre a serpenyőbe az olaj, felmelegítjük, majd rádobjuk a bébispenótot. Ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és addig pároljuk, amíg a levelek összeesnek.
A spenótot a kalácsszeletekre tesszük, tetejükre pedig kanalazunk a tojássalátából. Koktélparadicsom cikkekkel és petrezselyemzölddel díszítjük.