Húsvéti csokitojás
Mindig nagy kérdés volt számomra, hogy a gyerekek húsvétra kapjanak-e valamilyen ajándékot (játékot, ruhát), vagy csak édességet (azt is módjával). Végül mindig maradunk az édességnél, és itt, Amerikában az élet meg is könnyíti a döntést, mert a húsvéti „egg hunt” – vagyis tojáskeresés – tulajdonképpen az édességről szól, annak ellenére, hogy természetesen minden bolt tele van plüss nyuszikkal és számos nyuszis játékkal. A legnagyobb számban azonban nyuszis és tojásos édességekkel találkozom, amelyek közül a kedvenc figurám a Peeps, ezek csibe és nyuszi formában, különböző pasztellszínekben kaphatók. Természetesen lesz Peeps a gyerekek csomagjában, de addig is megdolgoztatom őket, és gyorsan készítünk ilyen „csokitojásokat”.
Hozzávalók
kb. 15 darabhoz- 28 dkg fehér csoki összetörve
- 9 dkg krémsajt
- 1 tk. víz
- ½ tk. vaníliakivonat
- színes szórócukor
Elkészítés
Megolvasztjuk a fehér csokit mikrohullámú sütőben (30 másodperces etapokban, gyakran megkeverve). Ugyanezt gőz fölött is megtehetjük.
Hozzáadjuk a sajtkrémet, a vizet és a vaníliakivonatot, majd alaposan elkeverjük, amíg homogén nem lesz. A hűtőbe tesszük kb. egy órára, hogy könnyen formázható legyen, közben kikészítjük a szórócukrokat, amiket használni fogunk.
A masszából először golyókat, majd tojásokat formázunk, majd rögtön a cukorba hempergetjük, és tálra tesszük. A kész tojásokat érdemes hűtőben tartani, hogy ne olvadjanak meg.