Húsgombócok curry mártásban hamis rizzsel
Hozzávalók
- A húsgolyókhoz:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 2 szál újhagyma
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek szezámolaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- 2 cm gyömbér
- A hamis rizshez:
- 1 fej karfiol
- 2 ek kókuszolaj
- friss koriander
- 1 lime
- 2 tk méz
- tengeri só
- A mártáshoz:
- 4 dl kókusztej
- 2 tk curry pasta
- 10 dkg ananász
- olívaolaj
Elkészítés
1. Egy serpenyőt felhevítünk. A darált húst egy tojással, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, szójaszósszal és szezámolajjal összegyúrjuk. Apróra vágott újhagymát és zsemlemorzsát adunk hozzá, majd a húsból fasírtokat formázunk és olívaolajon megpirítjuk. Végül tepsibe tesszük őket.
2. A mártáshoz egy lábasban olívaolajat hevítünk, majd a curry pasztát megfuttatjuk rajta, felöntjük kókusztejjel és elkeverjük a pasztával. Ananász kockákat adunk hozzá, majd a mártást a húsokra öntjük és 180 fokon 30-35 percig sütjük.
3. Közben a körethez a karfiolt rózsáira szedjük, majd aprítógépben rizsszem nagyságúra aprítjuk.
4. A karfiolrizst felhevített kókuszzsíron 2-3 percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a mézet, megsózzuk, majd rácsöpögtetünk egy kevés lime levet. Végül friss korianderrel megszórjuk.
5. Egy szép tányéron a karfiolrizsre halmozzuk a húst és meglocsoljuk az öntettel, végül friss korianderrel tálaljuk. Jó étvágyat!