Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Humuszos-pesztós grillezett padlizsán

Padlizsánreceptekből sosem elég!
2021. május 8.

A jól megszokott padlizsánkrémen túl is sok-sok lehetőséget tartogat még a tojásgyümölcs, akár köretként, akár önálló vacsoraként is fogyasztjuk. 

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 nagyobb db padlizsán
  • himalája só
  • 10 dkg konzerv vagy főtt csicseriborsó
  • 1 evőkanál tahini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ evőkanál őrölt római kömény
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál zöld pesztó
  • parmezán sajt
  • friss bazsalikom

Elkészítés

 

A padlizsánt alaposan megmossuk, szárát levágjuk, majd hosszában kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. Megsózzuk mindkét oldalát, majd papírtörlőn hagyjuk kicsepegni kesernyés levét. Azután felforrósított grillsütőben megsütjük mindkét oldalát.

Eközben a csicseriborsót 1 dl konzerv- vagy főzőlével, a tahinivel, a fokhagymával, a római köménnyel és ízlés szerint sóval teljesen krémesre turmixoljuk.

Ha megsültek a padlizsánszeletek, a felkarikázott koktélparadicsomokat is megsütjük a grillen. 

Végül összeállítjuk az ételt. A padlizsánt megkenjük a házi humusszal, rákanalazunk egy kevés pesztót, rátesszük a sült paradicsomot, megszórjuk parmezán sajttal, végül pedig friss bazsalikomlevelekkel díszítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres lusta asszony rétese

Epres lusta asszony rétese

Klasszikus kedvenc eperre hangolva.
Zöldséges rakott kel

Zöldséges rakott kel

Rakott étel húsmentesen? Igen!
Vöröslencse chilivel töltött édesburgonya

Vöröslencse chilivel töltött édesburgonya

Hús nélkül is jól lehet lakni, sőt!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.