Vöröslencse chilivel töltött édesburgonya
Ha még mindig él benned a gondolat, hogy hús nélküli étellel nem lehet igazán jól lakni, mindenképpen próbáld ki ezt a növényi fehérjében, összetett szénhidrátban és ízekben gazdag laktató főételt.
Hozzávalók
2 adaghoz- 4 db kisebb méretű édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 100 g vöröslencse
- 1 konzerv vörösbab
- 100 g csemegekukorica
- 1 konzerv aprított paradicsom
- 1 evőkanál chilis bab fűszerkeverék
- ½ evőkanál őrölt fahéj
- 1 nagy kocka 85%-os étcsokoládé
- 3 dl passzírozott paradicsom
- 1 marék reszelt sajt
- 1 szál újhagyma
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az édesburgonyát alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk, majd egy sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsiben az előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt puhára sütjük.
A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, majd felhevített olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a száraz vöröslencsét, a lecsepegtetett babot, a kukoricát és az aprított paradicsomot. Fűszerezzük a chili fűszerkeverékkel, beleszórjuk a fahéjat, és beletördeljük az étcsokoládét. Néhány percig így főzzük, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal és 1 dl vízzel. Fedő alatt, közepes lángon 20 percig főzzük.
A puhára sült édesburgonyát villával kettéválasztjuk, a héját könnyedén le is húzhatjuk. A közepébe kanalazzuk az elkészült chilis babot, majd reszelt sajttal és vékony karikákra vágott újhagymával megszórva tálaljuk.