Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vöröslencse chilivel töltött édesburgonya

Hús nélkül is jól lehet lakni, sőt!
2021. április 19.

Ha még mindig él benned a gondolat, hogy hús nélküli étellel nem lehet igazán jól lakni, mindenképpen próbáld ki ezt a növényi fehérjében, összetett szénhidrátban és ízekben gazdag laktató főételt.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 4 db kisebb méretű édesburgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 100 g vöröslencse
  • 1 konzerv vörösbab
  • 100 g csemegekukorica
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • 1 evőkanál chilis bab fűszerkeverék
  • ½ evőkanál őrölt fahéj
  • 1 nagy kocka 85%-os étcsokoládé
  • 3 dl passzírozott paradicsom
  • 1 marék reszelt sajt
  • 1 szál újhagyma

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az édesburgonyát alaposan megmossuk, villával megszurkáljuk, majd egy sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsiben az előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 perc alatt puhára sütjük.

A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk, majd felhevített olívaolajon üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a száraz vöröslencsét, a lecsepegtetett babot, a kukoricát és az aprított paradicsomot. Fűszerezzük a chili fűszerkeverékkel, beleszórjuk a fahéjat, és beletördeljük az étcsokoládét. Néhány percig így főzzük, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal és 1 dl vízzel. Fedő alatt, közepes lángon 20 percig főzzük.

A puhára sült édesburgonyát villával kettéválasztjuk, a héját könnyedén le is húzhatjuk. A közepébe kanalazzuk az elkészült chilis babot, majd reszelt sajttal és vékony karikákra vágott újhagymával megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mandulavajas-csokis keksz

Mandulavajas-csokis keksz

Induljon a hétfő egy egészséges finomsággal!
Tejszínes-zöldborsós gnocchi

Tejszínes-zöldborsós gnocchi

A húsvéti eszem-iszom után jöjjön egy kímélő fogás!
Poké bowl

Poké bowl

Készítsd el Hawaii nemzeti ételét Gökler Kriszti tolmácsolásában!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.