Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Epres lusta asszony rétese

Klasszikus kedvenc eperre hangolva.
2021. április 30.

Nem véletlen a név, ennél egyszerűbben elkészíthető süteményt ugyanis nehéz elképzelni, hiszen szó szerint csak össze kell dobálni a hozzávalókat. Mégis egy igazi desszertélmény a végeredmény, ami az eperszezon közeledtével kihagyhatatlan. 

Hozzávalók

kb. 6 adaghoz
  • 8 dkg apró szemű zabpehely
  • 5 dkg zabpehelyliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg eritrit
  • 6 dkg vaj
  • 25 dkg zsírszegény rögös túró
  • 20 dkg eper
  • 1 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. 

A zabpelyhet összekeverjük a liszttel, a sütőporral és az eritrittel. Egy mély tepsit kivajazunk, majd beleszórjuk a lisztes keverék felét. A vajat felolvasztjuk, és a fele mennyiséget rácsorgatjuk. Erre morzsoljuk egyenletesen a rögös túrót, majd eloszlatjuk rajta a megtisztított, felkockázott epret. Rászórjuk a lisztes keverék másik felét is.

A tojást villával felverjük, majd összekeverjük a tejjel, a vanília aromával és a maradék olvasztott vajjal. Ezt is ráöntjük a többi hozzávalóra. Az előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és 30 percig sütjük a tésztát. 

Az elkészült süteményt kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldséges rakott kel

Zöldséges rakott kel

Rakott étel húsmentesen? Igen!
Vöröslencse chilivel töltött édesburgonya

Vöröslencse chilivel töltött édesburgonya

Hús nélkül is jól lehet lakni, sőt!
Mandulavajas-csokis keksz

Mandulavajas-csokis keksz

Induljon a hétfő egy egészséges finomsággal!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.