Humuszos-pesztós grillezett padlizsán
A jól megszokott padlizsánkrémen túl is sok-sok lehetőséget tartogat még a tojásgyümölcs, akár köretként, akár önálló vacsoraként is fogyasztjuk.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 nagyobb db padlizsán
- himalája só
- 10 dkg konzerv vagy főtt csicseriborsó
- 1 evőkanál tahini
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ evőkanál őrölt római kömény
- 10 dkg koktélparadicsom
- 2 evőkanál zöld pesztó
- parmezán sajt
- friss bazsalikom
Elkészítés
A padlizsánt alaposan megmossuk, szárát levágjuk, majd hosszában kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. Megsózzuk mindkét oldalát, majd papírtörlőn hagyjuk kicsepegni kesernyés levét. Azután felforrósított grillsütőben megsütjük mindkét oldalát.
Eközben a csicseriborsót 1 dl konzerv- vagy főzőlével, a tahinivel, a fokhagymával, a római köménnyel és ízlés szerint sóval teljesen krémesre turmixoljuk.
Ha megsültek a padlizsánszeletek, a felkarikázott koktélparadicsomokat is megsütjük a grillen.
Végül összeállítjuk az ételt. A padlizsánt megkenjük a házi humusszal, rákanalazunk egy kevés pesztót, rátesszük a sült paradicsomot, megszórjuk parmezán sajttal, végül pedig friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.