Este gyorsan elkészül, másnap melegítve még finomabb
A pásztortarhonya olyan étel, aminek elkészítését akárhogy írom le, rögtön számosan jegyzik meg, hogy ők nem úgy szokták készíteni, sőt egyesek szerint nem is úgy kell.
Néha hétköznap este szívesen készítem, mert egyszerűen és gyorsan készül, valamint nagy előnye, hogy másnap délben melegítve még finomabb.
A gyöngyhagymás trükköt egyébként Pataky Pétertől lestem el, itt az oldalon.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 5 dkg füstölt kolbász
- 15 dkg cserkészkolbász (a beszerzés idején ez volt a leginkább szimpatikus a húspultban)
- 2 közepes fej burgonya
- 20 dkg tarhonya
- néhány evőkanál gyöngyhagyma (ízlés szerint)
- só, bors
- pár szál kakukkfű
Elkészítés
Egy magasabb falú serpenyőben a füstölt szalonna kiolvasztott zsírján megdinszteltem a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadtam a felkarikázott füstölt kolbászt és a kolozsvári szalonnát.
Hozzáadtam a tarhonyát, és hagytam azt is megpirulni.
Felöntöttem annyi vízzel, hogy jól ellepje, hozzáadtam a meghámozott, felkockázott burgonyát, sóztam, borsoztam és időnként megkeverve nagyjából 20 percig főztem.
A végén hozzáadtam a kakukkfüvet, a lecsöpögtetett gyöngyhagymát és a felkarikázott cserkészkolbászt, és még 10 percig főztem fedő alatt.