Házi gumicukor könnyen, felesleges cukor nélkül!
Hozzávalók
- 12 g zselatin (vagy agaragar)
- 2 narancs kifacsart leve
- 1 dl tejeskávé
- 20 g fagyasztott bogyós gyümölcs
- 60 g eritrit
Elkészítés
A narancsos gumicukorhoz összekeverjük a narancslét 20 g eritrittel és a 4 g zselatinnal, majd közepes lángon forralni kezdjük. Forrás után egy percig főzzük, majd szilikonformákba töltjük megdermedni.
A tejeskávét is összekeverjük 20 g eritrittel és a zselatin 1/3-ával, majd megismételjük az előző lépéseket.
A bogyós gyümölcsöt először felmelegítjük és villával pépesítjük, majd hozzáadunk 0,5 dl vizet, az eritritet és zselatint és ezt is felforraljuk.
A szilikonformát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjenek a folyadékok, majd óvatosan kipattintjuk belőle az elkészült gumicukrokat.