Használjuk bátran a kuszkuszt édes ételekhez is! Íme egy egészséges, ötletes desszert recept
A kuszkuszt sokan csak sósan elkészítve köretként, vagy saláta alapanyagként ismerik, pedig édesen is sok ételhez felhasználható. Ennél a desszertnél például a sütemény alapjául szolgál a durum búzából készült dara.
Hozzávalók
6 darabhoz- 10 dkg kuszkusz
- 1 db tojás
- 15 dkg zsírszegény túró
- 7 dkg natúr joghurt
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 dkg útifű maghéj
- 20 dkg eper
- 2 dkg chia mag
- 12 dkg eritrit
- 2 dl (növényi) tej
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A kuszkuszt felöntjük a tejjel és megvárjuk, amíg a daraszemek magukba szívják a folyadékot és felpuffadnak. Ezután hozzákeverjük a tojást és 4 dkg eritritet.
A kuszkusz kását muffin formákba (legjobb, ha papír, mert könnyebb lesz eltávolítani) kanalazzuk, kb. félig. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük 10 percre.
Közben elkészítjük a túrókrémet. Ehhez a túrót összetörjük villával, majd összekeverjük a natúr joghurttal, a vanília aromával, az útifű maghéjjal és 4 dkg eritrittel. Tegyük kicsit félre, amíg az útifű maghéj felpuffad. 10 perc sütés után kanalazzuk rá a kuszkuszból készült tésztára a túrókrémet is, majd tegyük vissza a sütőbe további 5 percre.
Ezalatt elkészítjük a gyümölcsös öntetet. Az epret feldaraboljuk, majd egy edényben feltesszük alacsony lángon főni a chia maggal és a maradék 4 dkg eritrittel. Ha felforrt, levesszük a tűzről és hagyjuk besűrűsödni.
Az elkészült süteményeket legalább negyed óráig pihentetjük, majd megpróbáljuk óvatosan eltávolítani róluk a papírt.
A chia magos gyümölcsöntettel leöntve tálaljuk.