Habcsókos-sárgadinnyés pohárdesszert
Hozzávalók
4 adaghoz- A habcsókokhoz:
- 2 tojásfehérje
- 1 csipet só
- 100 g porcukor
- 20 g étkezési keményítő
- pár csepp citromlé
- A desszert összeállításához:
- fél l tej
- fél l tejhez való, hidegen kikeverhető vaníliás pudingpor/krémdesszert
- 12 db babapiskóta
- kókuszlikőr a mártogatáshoz
- kb. 2 cikk sárgadinnye
Elkészítés
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval. Apránként hozzászitáljuk a porcukrot, közben verjük folyamatosan. Addig verjük, amíg kemény, sűrű, fényes masszát nem kapunk. Végül hozzáadjuk a keményítőt és a citromlevet is.
A masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és kis habcsókokat nyomunk belőle egy sütőpapírral leterített sütőlemezre. 100 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és légkeveréssel kb. 1 órán keresztül sütjük, szárítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A hideg tejjel kikeverjük a vaníliás pudingalapot. A babapiskótákat kettévágjuk, megmártjuk a kókuszlikőrben (egészen rövid ideig). A dinnyét megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.
A mártott babapiskótákat, az összetördelt habcsókokat, a vaníliás krémet és a dinnyekockákat 4 desszertes pohárba rétegezzük, tetejüket egy-egy egészben hagyott habcsókkal díszítjük.