Ha kevés az időnk, jöhet a konyhakész töltött tészta, de egy kis plusz csavarral!
Ha kevés a rendelkezésünkre álló idő, szívesen nyúlunk konyhakész, töltött friss tésztákhoz. Ezzel nincs is semmi baj, viszont ha teszünk egy kis plusz csavart hozzá, sokkal különlegesebb lesz a végeredmény. Jelen esetben a kifőtt tortellinik jó kis paradicsomos mártásba, aztán pedig a sütőbe kerültek. Isteni finom lett!
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg konyhakész tortellini (sonkás és gombás vegyesen)
- só
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg aprított paradicsom (konzerv)
- só, őrölt fekete bors
- 4 kis ág kakukkfű
- 1 marék bazsalikomlevél + a díszítéshez
- 5 dkg parmezán sajt
- vaj a tepsi kikenéséhez
- 20 dkg mozzarella sajt
Elkészítés
A tortelliniket lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük úgy, hogy a csomagoláson szereplő főzési időtartamot 3-4 perccel lerövidítjük. Mikor elkészült, leszűrjük.
Közben egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megtisztított, finomra vágott vörös- és fokhagymát párolni kezdjük rajta. Felöntjük az aprított paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit. Felforraljuk, majd lassú tűzön puhára főzzük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot és a lereszelt parmezánt.
A kifőtt tortelliniket vajjal kikent, közepes méretű sütőtálba helyezzük, majd összeforgatjuk a paradicsommártással. A tetejére morzsoljuk a lecsepegtetett mozzarellát.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, a sütés végén a sajtot kissé meggrillezzük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.