Ha így készíted az édeskrumplit, legközelebb nem is akarod máshogyan!
Ultrakönnyű és hamar elkészül, szuper hétköznap esti vacsora lehet belőle
2017. October 10.
Hozzávalók
- 3 közepes édesburgonya (felkockázva)
- 2 ek. olíva olaj
- ½ tk. kóser só
- ¼ tk. frissen őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- ¼ csésze reszelt parmezán (osztva)
Elkészítés
Tegyük a rácsot a sütő középső állására, majd melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. A burgonyakockákat tegyük egy nagy tálba, csurgassuk rá az olajat, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze alaposan. Szórjuk a burgonyát egy tepsibe, rendezzük el egy rétegben, majd süssük 15 percig.
Fordítsuk át egy spatula segítségével a burgonyakockákat, majd süssük további 10 percig. Vegyük ki a tepsit, állítsuk a sütőt roston sütés fokozatra. Szórjuk meg a burgonyát a fokhagymával, és a parmezán felével, majd keverjük össze a tepsi tartalmát.
Szórjuk meg a krumplikat a maradék sajttal, majd rakjuk a tepsit vissza a sütőbe 1-2 percre, hogy megolvadjon a sajt.
forrás: The Kitchn
Megosztom barátaimmal