Gyors avokádós spagetti
Ha van otthon 1-2 érett avokádó, csodaklassz tésztaszószt készíthettek belőle. Nem kell hozzá tejszín, és pillanatok alatt összedobható. Én sok sajttal szeretem és olajbogyókkal, de persze sült baconnel vagy sonkával is kipróbálhatjátok.
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg spagetti
- só
- 2 db érett avokádó
- 2 teáskanál citromlé
- őrölt fekete bors
- 1 nagy marék grana padano sajt + a tálaláshoz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg magozott, fekete olajbogyó
Elkészítés
A spagettit lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, a főzővízből egy kis kancsónyit megtartunk.
Amíg fő a tészta, az avokádó húsát egy tálba kanalazzuk, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a citromlevet és kevés sót, borsot, majd mehet bele a marék sajt is.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk az avokádós-sajtos „pépet”, majd apránként hozzácsorgatunk annyi forró főzővizet, hogy krémes, szószos állagot kapjunk. Beleforgatjuk a tésztát, kb. 1 percet főzzük még, közben még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül belekeverjük a lecsepegtetett olajbogyókat is.
A kész tésztát reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?