Grillsajtos hamburger
A héten már írtunk a sajtgrillezésről, most pedig a gyakorlatban is mutatok nektek egy jó kis nyárias receptet. Ezúttal a halloumit nem pácoltam (önmagában is finom, karakteres ízű), hanem fűszeres szószt pakoltam a burgerbe. Szuper lett, érdemes felvenni a nyári repertoárba!
Hozzávalók
2 nagy hamburgerhez- 25 dkg halloumi sajt
- 10 dkg cukkini
- só
- kevés olaj
- 2 db tetszőleges hamburger buci
- salátalevelek
- paradicsom-, kígyóuborka- és lila hagyma karikák
- A szószhoz:
- 10 dkg natúr görög joghurt
- só, őrölt fekete bors
- 1 szál újhagyma fehér része
- 1 kis gerezd fokhagyma
- snidling
Elkészítés
A halloumi sajtot szeletekre, a megmosott cukkinit karikákra vágjuk. Grillserpenyőben egy kevés zsiradékon (vagy kerti grillen) átsütjük a sajtot és a zöldséget is, a cukkinit közben finoman megsózzuk.
A bucik belső oldalait megpirítjuk. Megpakoljuk salátalevelekkel, a grill sajttal és cukkinivel, valamint paradicsom-, kígyóuborka- és lila hagyma karikákkal.
A szószhoz a görög joghurtot kikeverjük egy kevés sóval és borssal, a megpucolt, finomra aprított újhagymával és a lereszelt fokhagymával. Hozzászórunk egy csapott evőkanálnyi aprított snidlinget.
A kész burgereket a szósszal tálaljuk, hasábburgonyát, steakburgonyát vagy tortillacsipszet kínálhatunk melléjük.