Grillsajt színes kuszkuszkörettel
Akár eszel húst, akár nem, ezt a fogást tuti szeretni fogod. Arról pedig még nem is beszéltem, hogy mennyire gyorsan összedobható: amíg puhul a kuszkusz, minden mással készen leszel. Aztán már csak egy gyors összeforgatás van hátra, és tálalhatod is.
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg kuszkusz
- só
- 25 dkg friss ananász
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 db kígyóuborka
- fél fej lila hagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1 marék snidling
- 1 marék petrezselyemzöld
- 4 db (kisebb sajtok esetén 8 db) füstölt grill mozzarella
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítés
A kuszkuszt hőálló tálba szórjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, majd 10-12 percet állni hagyjuk. Amikor elkészült, fellazítjuk villával, és megsózzuk.
Közben az ananászt, a paradicsomot, az uborkát és a kétféle hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a kész kuszkuszhoz forgatjuk.
Ezalatt a sajtot is megsütjük: egy serpenyőt felforrósítunk, kikenjük kevés olajjal, majd közepes hőfokon a sajtok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kuszkusszal tálaljuk.