Grillezett csirkemell brokkolis tésztával
A csirkemell mindig jó választás, ha gyorsan készítenél valami finomat és táplálót.
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 3 evőkanál olívaolaj
- kb. 3 teáskanál sült csirke fűszerkeverék
- A körethez:
- 35 dkg tészta (pl. pipe, penne, fusilli)
- 1 fej brokkoli
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl 10%-os főzőtejszín
- 20 dkg krémsajt
- őrölt bors
- reszelt szerecsendió
- parmezán vagy grana padano sajt a tálaláshoz
Elkészítés
A csirkemelleket szeletekre vágjuk. Az olívaolajban elkeverjük a fűszerkeveréket, és beleforgatjuk a csirkeszeleteket. Kontakt grillben (vagy serpenyőben) megsütjük.
Közben a tésztát és a megtisztított, rózsáira szedett brokkolit külön-külön, lobogó, enyhén sós vízben megfőzzük (a brokkolit ne főzzük túl!), majd leszűrjük. A tészta főzővízéből egy kis pohárral megtartunk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a megpucolt, lereszelt fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a krémsajtot, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és összeforraljuk. Ízlés szerint kevés tészta főzővízzel hígíthatjuk. Végül beleforgatjuk a főtt tésztát és brokkolit is, hagyjuk, hogy a tészta jól magába szívja a tejszínes szószt.
A kész köretet a sült csirkével tálaljuk, és megszórjuk reszelt parmezánnal.
Próbáld ki ezt a receptet is: