Grillezett afrikai harcsa kukoricasalátával
Az afrikai harcsa nemcsak harcsapaprikás készítéséhez, hanem grillezéshez is kiválóan alkalmas halfajta, hiszen masszív húsának köszönhetően nem esik szét forgatás közben sem, így percek alatt könnyed, ízletes és egészséges főétel készíthető belőle.
Hozzávalók
2 adaghoz- 40 dkg afrikai harcsafilé
- himalája só
- őrölt fekete bors
- fokhagymapor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg csemegekukorica
- 2 db paradicsom
- ½ puha avokádó
- ¼ lila hagyma
Elkészítés
A harcsát tetszőleges méretű szeletekre vágjuk, ha szükséges, eltávolítjuk a bőrét, majd mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal és fokhagymával.
Serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megsütjük rajta a halfilék mindkét oldalát. Addig sütjük, amíg a hal húsa belül már teljesen kifehéredik, kívülről pedig szép barna és ropogós lesz.
Eközben összeállítjuk a salátát a lecsepegtetett kukoricából, a felkockázott paradicsomból és avokádóból, valamint a finomra aprított lila hagymából. Ezt is megszórjuk sóval és fokhagymával, majd eloszlatjuk a frissen készült grillezett harcsa tetején.