Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mandulavajas zabkosárka

Gökler Kriszti egészségtudatos finomságával indítjuk a hetet.
2021. január 25.

A reggeli zabkása tökéletes kiegészítői a különböző magvajak, azonban nem mindenki rajong a kásák állagáért. Nekik szuper alternatíva ez a sütést sem igénylő falatnyi finomság. 

Hozzávalók

6 darabhoz
  • 60 g nagy szemű zabpehely
  • 3 evőkanál agavé- vagy kókuszvirágszirup
  • 100 g mandulavaj
  • 40 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • tengeri só

Elkészítés

 

A zabpelyhet egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd összekeverjük a sziruppal. és szilikon muffinformák aljába nyomkodjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémes mandulavajat. 

Az étcsokoládét forró vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, és a mandulavajas rétegre csorgatjuk. A tetejét megszórjuk tengeri sóval, ezzel kiemelve az édes ízeket. 

A kosárkákat fogyasztás előtt fél óráig a fagyasztóban pihentetjük, hogy megfelelően megszilárduljanak a rétegek. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonyás reggeli burrito

Édesburgonyás reggeli burrito

Dobd fel a megszokott reggeliket ezzel a szuper tekerccsel!
Körtés leveles tészta

Körtés leveles tészta

Villámgyors és látványos süti, ha gyorsan szeretnél valami klasszat készíteni.
Pulykával töltött kaliforniai paprika

Pulykával töltött kaliforniai paprika

Könnyű, de laktató ebéd.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!