Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pulykával töltött kaliforniai paprika

Könnyű, de laktató ebéd.
2021. január 6.

Töltött paprikát nem csak tv-paprikából és paradicsommártásban készíthetünk. Ez a sütőben készült változat azokat is meggyőzheti, akik a hagyományos verziót nem kedvelik.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 30 dkg darált pulykacomb
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál őrölt csemegepaprika
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg rizs puhára főve
  • 3 db (piros, sárga, zöld) kaliforniai paprika

Elkészítés

 

 A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd a felforrósított kókuszolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált pulykát, sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával és köménnyel. Amint elkezd bebarnulni a hús, lefedjük, és fedő alatt, közepes lángon 10 percig pároljuk. Ekkora hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt csiperkegombát és a főtt rizst is, majd tovább pároljuk addig, amíg a gomba is megpuhul. 

A paprikákat alaposan megmossuk, majd félbevágjuk és kicsumázzuk. Magas falú tepsibe fektetjük, majd belekanalazzuk a pulykás tölteléket. Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Melegen, olaj nélkül sült burgonyahasábokkal tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Házi mandulapesztós cukkinispagetti

Házi mandulapesztós cukkinispagetti

Indítsd egészségesen a hetet egy könnyű ebéddel!
Körözöttel töltött zellerszár

Körözöttel töltött zellerszár

A szilveszteri nasi is lehet egészséges!
Húsmentes karfiol gyros

Húsmentes karfiol gyros

Gyros hús nélkül? Igen! Próbáld ki karfiollal!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.