Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Házi mandulapesztós cukkinispagetti

Indítsd egészségesen a hetet egy könnyű ebéddel!
2021. január 4.

A januári életmódváltós, diétázós időszakban érdemes úgy csökkenteni a szénhidrát- és kalóriabevitelt, hogy ízekben továbbra is bővelkedjen az étrendünk, hiszen csak így biztosíthatjuk a hosszú távú kitartást.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 10 dkg hántolt mandula
  • 5 dkg parmezán sajt + a tálaláshoz
  • 1 nagy marék friss bazsalikomlevél + a díszítéshez
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 2 db cukkini
  • koktélparadicsom

Elkészítés

 

A pesztóhoz késes darálóba tesszük a mandulát, a parmezánt, a bazsalikomot és az olívaolajat, majd teljesen krémesre turmixoljuk. Szükség esetén önthetünk még hozzá olívaolajat. 

A cukkinit alaposan megmossuk, két végét levágjuk, majd zöldségspirálozón „tésztát” készítünk belőle. Hőkezelést nem igényel, nyersen, ropogósan is bátran fogyasztható, de igény szerint serpenyőben meg is párolhatjuk.

A cukkini tetején elosztjuk a pesztót és a félbevágott koktélparadicsomokat, majd megszórjuk parmezán sajttal, és friss bazsalikommal díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Paradicsomos vöröslencseleves pirított kesudióval

Paradicsomos vöröslencseleves pirított kesudióval

Idén legyen különleges a „kötelező” lencsés fogás!
Körözöttel töltött zellerszár

Körözöttel töltött zellerszár

A szilveszteri nasi is lehet egészséges!
Kecskesajtos céklarizottó

Kecskesajtos céklarizottó

Nem csak a csodás színe miatt szeretjük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!