Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillcsirke és sör nem lehet rossz

2017. február 25.

Megfelelő eszköz hiányában kihívást jelent olyan grillcsirkét sütni, aminek minden oldala egyformán pirult, és például a háta nem fő meg a sülés közben kicsorgó szaftban. Erre a problémára jelent megoldást az az Egyesült Államokban nagy népszerűségnek örvendő módszer, mely a csirke függőleges sütését teszi lehetővé.

Ott ezt fedeles grillen űzik az igazán komoly emberek, de magunkfajta városbéli puhányok, nyavalyások is alkalmazhatják egy átlagos konyhai sütő birtokában.

A fűszerezés szabadon variálható, jómagam momentán ezt a franciás változatot preferáltam.

 

Hozzávalók

  • 1 db csirke (bontott)
  • 2 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • só, bors
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 500 ml dobozos sör (lehetőleg jó)

Elkészítés

1. A csirkét kívül-belül megsóztam, borsoztam, kívülről vékonyan bekentem a szobahőmérsékletű vajjal, és meghintettem a kakukkfűvel.

2. A sört kibontottam, és megittam a felét (ezért kell, hogy jó legyen), majd a dobozt egy tepsi közepére állítva egyszerűen ráhúztam a csirkét. (A konyhába éppen belépők legnagyobb megrökönyödésére.)

3. A vékonyra szeletelt fokhagymát a nyak felől a csirke melle és a bőre közé tuszkoltam szeletenként.

4. 200 fokos előmelegített sütőben, a hús állagát hústűvel rendszeresen kontrollálva, nagyjából 70 percig sütöttem.

 20170218_154155

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Topár Gábor

Topár Gábor receptje

Szerkesztőink kedvencei

Aki a juhtúrót szereti…

Aki a juhtúrót szereti…

Topár Gábor ajánlata sör mellé - 1. rész
Rakott céklasaláta kecskesajttal

Rakott céklasaláta kecskesajttal

"Az történt, hogy eredetileg kolbászos, hagymás rántottát terveztem készíteni kései reggeli gyanánt azon a hűvös, esős vasárnap délelőttön, de aztán jól meggondoltam magam."
Ratatouille – a francia nemlecsó

Ratatouille – a francia nemlecsó

Topár Gábor így készíti

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!