Gránátalmás-mandarinos rukkolasaláta
Egy szezonális gyümölcsökkel felturbózott salátával még a kevésbé egészségesen étkező családtagokat is könnyebben rávehetjük a „zöldebb” étkezésre.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 zacskó rukkola
- 1 db mandarin
- ¼ gránátalma
- ½ avokádó
- 6 dkg feta sajt
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 4 dkg tökmag
Elkészítés
Egy tálba szórjuk a rukkolát.
A gránátalmát negyedekbe vágjuk, majd a hártyákat eltávolítva kinyerjük a magokat. A mandarint meghámozzuk, gerezdekre szedjük és szintén levágjuk a hártyákat. Az avokádót félbevágjuk, kimagozzuk, kikanalazzuk héjából és felkockázzuk. A gyümölcsöket eloszlatjuk a rukkola tetején.
A tökmagot száraz serpenyőben pár perc alatt ropogósra pirítjuk.
Végül a salátára morzsoljuk a feta sajtot, meglocsoljuk olívaolajjal, és rászórjuk a pirított tökmagot.
Ezt a receptet is próbáld ki: