Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gránátalmás lencseleves

2016. September 30.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 ½ csésze kockára vágott hagyma
  • ½ csésze kockára vágott sárgarépa
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 ½ csésze barnalencse, átválogatva és leöblítve
  • 1 ½ csésze fehérrépa, apróra vágva
  • 6 csésze víz
  • ½ teáskanál só
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 ½ csésze gránátalma lé
  • 1 nagy gránátalma magjai

Elkészítés

1. Közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat egy nagyobb lábosban.

2. Adjuk hozzá a hagymát és a répát, és pároljuk addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

3. Adjuk hozzá a köményt és a koriandert, és főzzük még egy percig.

4. Jöhet a lencse, a fehérrépa, a víz és ½ teáskanál só.

5. Keverjük alaposan össze, majd forraljuk fel.

6. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük addig, amíg a lencse megpuhul, kb. 30 perc alatt.

7. Keverjük hozzá a gránátalma levet, és főzzük további 5 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

8. Tálaláskor merjük a levest tányérokba, és szórjuk bele a gránátalma magokat.

  

Forrás:thekitchn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres lencseleves

Fűszeres lencseleves

Lencseleves, ahogy még sosem etted! Édesköménnyel, sáfránnyal és narancshéjjal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!