Gránátalmás lencseleves
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 ½ csésze kockára vágott hagyma
- ½ csésze kockára vágott sárgarépa
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 ½ csésze barnalencse, átválogatva és leöblítve
- 1 ½ csésze fehérrépa, apróra vágva
- 6 csésze víz
- ½ teáskanál só
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 ½ csésze gránátalma lé
- 1 nagy gránátalma magjai
Elkészítés
1. Közepes lángon kezdjük el melegíteni az olajat egy nagyobb lábosban.
2. Adjuk hozzá a hagymát és a répát, és pároljuk addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
3. Adjuk hozzá a köményt és a koriandert, és főzzük még egy percig.
4. Jöhet a lencse, a fehérrépa, a víz és ½ teáskanál só.
5. Keverjük alaposan össze, majd forraljuk fel.
6. Vegyük vissza a hőfokot, és főzzük addig, amíg a lencse megpuhul, kb. 30 perc alatt.
7. Keverjük hozzá a gránátalma levet, és főzzük további 5 percig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
8. Tálaláskor merjük a levest tányérokba, és szórjuk bele a gránátalma magokat.
Forrás:thekitchn.com
Megosztom barátaimmal