Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Lencseleves, ahogy még sosem etted! Édesköménnyel, sáfránnyal és narancshéjjal.

Fűszeres lencseleves

Adásban volt: 2014. January 14.
A recepthez tartozó videó
Lencseleves, ahogy még sosem etted! Édesköménnyel, sáfránnyal és narancshéjjal.
2015. December 31.

Hozzávalók

4-6 személy
  • 20 dkg apró szemű barna, vagy zöld lencse, de vöröslencse is lehet
  • 2 közepes méretű burgonya
  • 1 édeskömény
  • 1 fej hagyma
  • 1 póréhagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 csipet valódi sáfrány
  • 1 kk édesköménymag
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • egy darab narancshéj
  • 4-5 ek olívaolaj

  • bors

Elkészítés

Olívaolajon a felaprított hagymát, fokhagymát, a felszeletelt édesköményt és a felkockázott paradicsomot, néhány percig közepes lángon főzzük, hogy majdnem teljesen megpuhuljon, de ne kapjon színt. Hozzáadjuk a csipet sáfrányt, a narancshéj darabot, a kakukkfüvet, babérlevelet és az édesköménymagot, néhány percig pirítjuk. A lábasba tesszük a lencsét és a felkockázott krumplit, átforgatjuk a fűszeres alappal. Felöntjük 1,5 l vízzel, alaplével, és fedő alatt közepes lángon főzzük, amíg a lencse és a krumpli megpuhul, de nem főtt szét, ez kb. 20 perc.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!