Fűszeres lencseleves
Adásban volt: 2014. January 14.
A recepthez tartozó videó
Lencseleves, ahogy még sosem etted! Édesköménnyel, sáfránnyal és narancshéjjal.
2015. December 31.
Hozzávalók
4-6 személy- 20 dkg apró szemű barna, vagy zöld lencse, de vöröslencse is lehet
- 2 közepes méretű burgonya
- 1 édeskömény
- 1 fej hagyma
- 1 póréhagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 csipet valódi sáfrány
- 1 kk édesköménymag
- 2 ág friss kakukkfű
- 2 babérlevél
- egy darab narancshéj
- 4-5 ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
Olívaolajon a felaprított hagymát, fokhagymát, a felszeletelt édesköményt és a felkockázott paradicsomot, néhány percig közepes lángon főzzük, hogy majdnem teljesen megpuhuljon, de ne kapjon színt. Hozzáadjuk a csipet sáfrányt, a narancshéj darabot, a kakukkfüvet, babérlevelet és az édesköménymagot, néhány percig pirítjuk. A lábasba tesszük a lencsét és a felkockázott krumplit, átforgatjuk a fűszeres alappal. Felöntjük 1,5 l vízzel, alaplével, és fedő alatt közepes lángon főzzük, amíg a lencse és a krumpli megpuhul, de nem főtt szét, ez kb. 20 perc.
Megosztom barátaimmal