Látszólag különösek együtt, pedig tökéletesen kiegészítik egymást
Ízletes és laktató salátára számtalan variáció létezik, én pedig szeretek olyan alapanyag kombinációkkal kísérletezni, amik látszólag különösnek tűnnek együtt, megkóstolva viszont tökéletesen kiegészítik egymást. Így történt ez a keleti ihletésű kurkumás kuszkusszal és a lédús és egyben ropogós gránátalmával.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg édesburgonya
- 1 evőkanál kókuszolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 15 dkg kuszkusz
- 1 evőkanál kurkuma
- himalája só
- ½ gránátalma
- 3 dkg kókusz chips
- friss petrezselyem vagy menta
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Az édesburgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 20 perc alatt puhára sütjük.
Egy edényben kókuszolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a kuszkuszt, folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítjuk, majd megszórjuk kurkumával és ízlés szerint sóval, végül felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt hagyjuk megpuhulni kb. 10 percig.
A gránátalmát negyedekre vágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a lédús magokat a fehér hártyák közül. Érdemes egy nagy tálat használni, mert könnyen szétcsapódhat a piros folyadék. A kókuszchipset egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt ropogósra pirítjuk.
Végül összeállítjuk a salátát a megpuhult kuszkuszból, a sült édesburgonya kockákból és a gránátalmából, végül megszórjuk ropogós kókusz chipsszel és friss fűszernövénnyel díszítjük.