Gombával és spenóttal töltött csirke quinoával
Hozzávalók
4 személyre- 40 g csiperkegomba
- friss kakukkfű
- 900 g friss bébispenót
- 2 csirkemell filé
- 80 g gouda sajt
- 200 g quinoa
- 1 szál újhagyma
- friss snidling
- só
- vaj
- A pácokhoz:
- 1 tasak sültcsirke fűszerkeverék
- fél tk őrölt paprika
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. A quinoat átmossuk, majd sós vízben puhára főzzük.
2. A gombát felvágjuk, majd olívaolajon és vajon lepirítjuk az apróra vágott kakukkfűvel és csak a legvégén sózzuk.
3. Kétféle pácot készítünk. Két tálba teszünk olívaolajat, majd az egyiket elkeverjük sóval, borssal és pirospaprikával, míg a másikat a fűszerkeverékkel.
4. Ha a gomba megpuhult, hozzáadjuk a spenótot és megfonnyasztjuk.
5. A csirkemelleket egy tepsire tesszük, alaposan bekenjük egyiket az egyik páccal, a másikat a másik páccal. Ezután a húsok tetejét félig bevagdossuk és megtöltjük a spenótos töltelékkel. Majd megszórjuk a reszelt sajttal. 200 fokon 20-25 percig sütjük.
6. Ha marad a töltelékből vagy a sajtból, akkor azt keverjük hozzá a megfőtt quinoához.
7. Tálaláskor apróra vágott újhagymával és snidlinggel tálaljuk. Jó étvágyat!