Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Süssünk gluténmentes kukoricakenyeret!

2017. január 9.

Hozzávalók

  • 2 csésze kukoricadara a késes robotgépben 5-10 percig finomra darálva
  • 2 tojás
  • 1 ½ csésze natúr görög joghurt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanáls sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csésze tej
  • 4 evőkanál olvasztott kókuszolaj

Elkészítés

 

Melegítsük elő a sütőt 205 fokra. A késes robotgépben daráljuk finomra a kukoricadarát 5-10 percen át. Keverjük össze a száraz összetevőket. Adjuk hozzá a nedves összetevőket, és keverjük össze. Öntsük a tésztát  egy 20×20 centis, sütőpapírral kibélelt sütőtálba, és süssük 25 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Paradicsomos kenyér katalánul

Paradicsomos kenyér katalánul

"Ezt a nyárvégi paradicsomot ünnepelni kell"
Almás-fahéjas banánkenyér áfonyaszósszal

Almás-fahéjas banánkenyér áfonyaszósszal

Ez a banánkenyér pár perc alatt összedobható, és napokig friss marad. Gluténmentes verzióban a lisztet rizslisztre cserélhetitek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?