Gesztenyevaj 3 összetevőből
Házilag sült gesztenyéből akár a mogyoróvaj alternatívája is lehet
2016. November 10.
Hozzávalók
- gesztenye
- víz
- méz és só (elhagyhatóak)
Elkészítés
1. Süssük és pucoljuk meg a gesztenyét, majd tegyük a késes robotgépbe.
2. Vigyázzunk rá, hogy ne töltsük túl a tálat.
3. Adjunk hozzá fél csésze vizet, és kezdjük el összedolgozni.
4. Egészen addig adagoljuk hozzá a vizet, amíg finom, krémes állagot nem kapunk. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint adjunk hozzá mézet és/vagy sót.
5. A kész gesztenyevajat tegyük befőttes üvegbe, és mehet a hűtőbe, ha nem használjuk fel azonnal.
Forrás: www.myfrugalhome.com
Megosztom barátaimmal