Fűszeres magok
Adásban volt: 2013. April 18.
A recepthez tartozó videó
Könnyen elkészíthető ropogtatnivaló, amivel csak egy baj van, ha egyszer elkezdjük enni, utána nem lehet abbahagyni.
2016. April 19.
Hozzávalók
6-8 adag- 50 dkg mag (vegyesen, ami van: dió, kesudió, mandula, stb.)
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg finomítatlan nádcukor
- kb. 2 tk só
- kb. 3 tk fűszerkeverék (ízléstől, hangulattól függően)
- durva szemű só
Elkészítés
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.
Egy nagy tepsit vagy sütőlapot leterítünk szilikonlappal vagy sütőpapírral.
Egy nagy keverőtálban a tojásfehérjét kissé habosra verjük. Beleszórjuk a magokat, és összeforgatjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a fűszereket, majd elkeverjük úgy, hogy mindenütt egyenletesen befedje a magokat, végül egy rétegben a tepsire terítjük. Körülbelül 25-30 percig sütjük.
Ekkor még nem ropogós, de miközben hűl, tovább szilárdul, ropogóssá válik.
Mire teljesen lehűl össze is ragadnak, de könnyen darabokra lehet törögetni.
A legvégül keverjük össze durva szemű sóval.
Megosztom barátaimmal