Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Füstölt makréla barna kenyéren

Adásban volt: 2016. September 27.
A recepthez tartozó videó
2016. September 27.

Hozzávalók

  • 2 db füstölt makrélafilé
  • 1 doboz vajkrém
  • 1 csokor kapor
  • 3 db fürtös uborka
  • 1 db lime
  • 1 db citrom
  • dijoni mustár
  • újhagyma
  • pár szál rukkola
  • barna kenyér

Elkészítés

1. A füstölt makrélából kiszedjük a szálkát, húsát villával összetörjük. Krémsajtot, mustárt, kaprot, lime levet és lime héjat keverünk hozzá.

2. Megpirítunk néhány szelet kenyeret, az újhagymát és az uborkát feldaraboljuk.

3. A kenyeret jó vastagon megkenjük a makrélás krémmel, uborkával és újhagymával szórjuk. Ha szeretjük olajos rukkolával is ízesíthetjük.

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!