Megosztó étel, annyi biztos, viszont most mutatok egy finom, paradicsomos verziót, amihez még lehet, hogy azok is kedvet kapnak, akik idáig idegenkedtek ettől a húsfélétől.
Tudtátok, hogy október 24-e a pacal világnap?
Hozzávalók
4 személyre- 1 kg konyhakész pacal
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 doboz aprított paradicsom (konzerv, 2*40 dkg)
- só, őrölt fekete bors
- 15 dkg sárgarépa
- 1 darabka zellergumó
- parmezán sajt
Elkészítés
A pacalt bő vízben feltesszük főni. Lefedjük, felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük.
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd a finomra aprított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Felöntjük az aprított paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát.
A mártást összeforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a sárgarépa is megpuhul. Botmixerrel krémesre törjük.
Beletesszük a zellert, a leszűrt pacalt, ízlés szerint még fűszerezzük, majd a mártásban teljesen készre főzzük a húst. Végül a zellert eltávolítjuk. Parmezánnal megszórva tálaljuk, friss kenyérrel köríthetjük.