Fehérbabos-quinoás chili sin carne
Ezekben az időkben érdemes otthon elraktározni néhány sokáig elálló alapanyagot, amit bármikor felhasználhatunk, például konzerveket, száraz hüvelyeseket és (ál)gabonaféléket. Ez a hús nélküli chilis bab pont ilyen hozzávalókból készül.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg quinoa
- 1 db konzerv vagy 250 g főtt fehérbab
- 1 db konzerv vagy 250 g fagyasztott csemegekukorica
- 3 dl passzírozott paradicsom
- 7 dkg sűrített paradicsom
- 5 dl víz
- 2 evőkanál chilis bab fűszerkeverék
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál zsírszegény kakaópor
- 4 db babérlevél
- avokádó
- (növényi) tejföl
- kovászos kenyér
Elkészítés
Egy edényben felhevítjük az olívaolajat, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított vörös- és fokhagymát.
Hozzáadjuk a quinoát, átpirítjuk, majd beleöntjük a fehérbabot, a kukoricát, a kétféle paradicsomot és a vizet. Fűszerezzük, megszórjuk fahéjjal, kakaóporral- és beletesszük a babérleveleket.
Fedő alatt- közepes lángon kb. 25 percig főzzük. Szükség esetén pótoljuk a folyadék mennyiségét.
Melegen, egy kanál tejföllel, avokádószeletekkel és kovászos kenyérrel tálaljuk.