Vendégváró pohárkrém
Hozzávalók
- 80 dkg fehércsokoládé
- 2 db tojássárgája
- 2 evőkanál porcukor
- 4 dl habtejszín
- 1 db vaníliarúd
- 3 evőkanál mascarpone
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál kristálycukor
Elkészítés
1. A fehércsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal, a vaníliarúd kikapart magjával, 2 dl habtejszínnel, mascarponéval. Ha felolvadt, levesszük a tűzről és félrerakjuk hűlni.
2. Miután visszahűlt picit (60fok alá) beletesszük a tojássárgáját és alaposan elkeverjük.
3. A tejszínt 2 evőkanál porcukorral felverjük, majd belekeverjük az olvasztott csokis alapba.
4. Ezután a tojások fehérjét is habbá verjük 1 evőkanál kristálycukorral, majd ezt is óvatos mozdulatokkal belekeverjük, majd poharakba töltjük 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük!