Fahéjmorzsás-ribizlis muffin
Ha már unásig készítettük a muffin alaprecepteket, érdemes kipróbálni ezt a ropogós morzsával feldobott változatot valamilyen idénygyümölccsel, hiszen ízben és textúrában is új élményt fog nyújtani.
Hozzávalók
12 darabhoz- Morzsához:
- 16 dkg zabliszt
- 8 dkg eritrit
- 2 ek fahéj
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- Tésztához:
- 18 dkg durumliszt
- ½ kk sütőpor
- ½ kk szódabikarbóna
- 1 ek fahéj
- 5 dkg eritrit
- 2 db tojás
- 5 dkg kókuszolaj
- 1,5 dl (növényi) tej
- 10 dkg ribizli
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A morzsához összekeverjük a száraz hozzávalókat az olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírra borítva száradni hagyjuk, amíg összeállítjuk a tésztát.
Először külön összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és az eritritet, majd külön a nedveseket: az olvadt kókuszolajat a tojásokkal és a tejjel. Végül az egészet egyneműre keverjük, és egyenletesen eloszlatjuk 12 db muffin papírba vagy szilikon formába. A ribizli 1/3 részét beledobáljuk a tésztába.
A muffin tetejére morzsoljuk az előzőleg elkészített zablisztes morzsát, majd ezt is megszórjuk a ribizli 1/3-ával.
Az előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a megmaradt friss ribizlivel tálaljuk.