Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Könnyű desszert hétvégére: Fahéjas karamell flan

Túl szép, hogy igaz legyen. Pedig tényleg egyszerű elkészíteni!
2016. November 25.

Hozzávalók

  • 6dl 2.8% tej
  • 2dl habtejszín
  • 6db egész tojás
  • 2db tojássárgája
  • 1ek őrölt fahéj
  • 1db vaníliarúd
  • 5ek kristálycukor
  • Karamellöntet:
  • 4-5ek kristálycukor
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés

  1. A kristálycukrot  a vízzel alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk és még folyós állapotban beleöntjük a formába (ne ijedjünk meg, ha visszahúz a formába vagy ha esetleg nem egyenletesen tudjuk elosztani, sütés közben szépen el fog olvadni!)

2. A tejet és a habtejszínt felrakjuk melegedni a vaníliarúd kikapart belsejével  és a cukorral, addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad, majd félre húzzuk.

3. A tojásokat  egy habüstben felütjük, habverővel egyneműsítjük, hozzáadjuk a fahéjat, majd apránként hozzácsurgatjuk a szobahőmérsékletűre visszahűlt tejes tejszínes keverékhez.

4. Habverővel alaposan összekeverjük majd ráöntjük a szufléformába öntött karamellre (ha nincs szuflé formánk akkor jó lehet egy sütésre alkalmas őzgerinc forma is)


5. 140 fokos sütőben vízfürdőben (magas falú sütésre alkalmas tepsibe vizet rakunk úgy, hogy a formában 3\4-ig lepje el) 40 percig sütjük, majd a hűtőben 2-3 órát hűtjük!

 

Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!