Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezt a nektarinos joghurtos tortát muszáj kipróbálni!

Ez a joghurtos torta gyorsan elnyerte sok barátom ízlését, hiszen a nagy nyári melegben sem telít el a sütemény, sokkal inkább frissítően hat, és hűtőben akár több napon keresztül is ugyanolyan finom marad.
2017. August 24.

Hozzávalók

22 cm-es tortaformához
  • 180 g zabliszt
  • 50 g kókuszolaj
  • 3 db nektarin
  • 375 g görög joghurt
  • 1 dl kókusztejszín
  • 100 g eritrit
  • vanília aroma
  • 25 g útifű maghéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A zablisztet összekeverjük 35 g eritrittel és az olvadt kókuszolajjal. Egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd 10 percre az előmelegített sütőbe tesszük. Ezután hűlni hagyjuk a tortaalapot.

A hideg kókusztejszínt habverő segítségével habbá verjük. A görög joghurtot összekeverjük a maradék eritrittel, az útifű maghéjjal és ízlés szerint vanília aromával. Végül óvatosan összekeverjük a tejszínhabbal. A joghurtos krémet a kihűlt tortaformába kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután 1-2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük, hogy megszilárduljon a krém.

A díszítéshez az alaposan megmosott és kimagozott nektarinokat egy éles kés segítségével hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd a torta közepétől kiindulva egymás köré helyezzük őket sziromszerűen, virágot formázva.

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!