Ez a szuperfinom és egészséges bulgursaláta vega verziója
Almás bulgursaláta áfonyával és mandulával
2017. January 17.
Hozzávalók
- 1 csésze bulgur
- 2 csésze forró víz
- 2 zöldalma, meghámozva és kockákra vágva
- ½ csésze szárított vörösáfonya
- 4 zöldhagyma, apróra vágva
- ¼ csésze friss koriander, apróra vágva
- ¼ csésze friss petrezselyem, apróra vágva
- 1/3 csésze olívaolaj
- ¼ csésze citromlé
- 3 evőkanál natúr joghurt
- 1-2 evőkanál méz
- 1 csésze kockára vágott sajt
- 1 csésze szeletelt mandula, megpirítva
Elkészítés
Tegyük a bulgurt egy tálba, és öntsük fel a forró vízzel. Hagyjuk ázni 20-30 percig, amíg megpuhul A felesleges vizet szűrjük le.
Egy tálban keverjük össze az almát, az áfonyát, a hagymát, a koriandert, a petrezselymet és a bulgurt. Egy kis tálban keverjük össze az olíva olajat, a citromlevet, a joghurtot, a mézet, sót, borsot. Öntsük a keveréket a salátára, és alaposan keverjük össze.
Forgassuk bele a sajtkockákat, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Tálalásig tartsuk a hűtőben. Tálalás előtt keverjük bele a mandulát is.
Megosztom barátaimmal