Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Görög saláta egy picit másképp

Így még biztos nem tálaltad ezt a klasszikust :)
2017. április 23.

A másképp azt jelenti: görög saláta ezúttal nyársra szúrva!

Hozzávalók

  • 340 gramm feta sajt (felkockázva)
  • ¼ csésze extra szűz olíva olaj
  • 1 ek. citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 1 ek. aprított petrezselyem
  • tengeri só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 12 db olívabogyó (közepe eltávolítva)
  • 12 db koktélparadicsom
  • 1 uborka 12 nagy kockára vágva

Elkészítés

Marináljuk a feta sajtot: egy kis tál rakjuk bele a felkockázott fetát, az olíva olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd keverjük át, hogy a sajtkockákat teljesen beborítsa az öntet. 15 percig marináljuk.

Állítsuk össze a nyársat: szúrjuk fel a fetát, az olíva bogyót, a koktélparadicsomot, végül az uborkát.

 

forrás: delish.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Főszerepben egy egészség- és rostbomba: a tavaszváró bulgursaláta

Főszerepben egy egészség- és rostbomba: a tavaszváró bulgursaláta

Egy kis fehérjével fogyasztva laktató ebéd és vacsora

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!