Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

Adásban volt: 2013. September 2.
A recepthez tartozó videó
A világ egyik leghíresebb salátája a Caprese, azaz a paradicsom, mozzarella, és bazsalikom. Ebben a mini változatban bazsalikomolaj is kerül rá.
2016. January 14.

Hozzávalók

2 adag
  • 1 doboz koktélparadicsom
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 1dl olívaolaj
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom

  • bors

Elkészítés

A bazsalikomolaj elkészítéséhez egy nagy csokor bazsalikom leveleit először blansírozzuk, azaz kb. 1 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, 
majd a forró víztől kicsit összeesett leveleket botmixer segítségével 1 dl olívaolaj hozzáadásával pépesítjük.
Leszűrjük, úgy hogy hagyjuk, hogy az olaj a szűrőn át szép lassan csöpögjön.
Ezalatt a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, hozzáadjuk a mini mozzarellákat, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal,és finom mozdulatokkal összekeverjük.
Tálaláskor a salátát megszórjuk friss bazsalikom levelekkel, és rácsorgatjuk a házi bazsalikomolajat.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tonhallal töltött paradicsom

A tonhalsalátával töltött paradicsom tökéletes vendégváró, de könnyű vacsorának is remek, mellé egy pohár fehérbor és máris szuper lesz az este.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!