Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

Adásban volt: 2013. szeptember 2.
A recepthez tartozó videó
A világ egyik leghíresebb salátája a Caprese, azaz a paradicsom, mozzarella, és bazsalikom. Ebben a mini változatban bazsalikomolaj is kerül rá.
2016. január 14.

Hozzávalók

2 adag
  • 1 doboz koktélparadicsom
  • 1 csomag mini mozzarella
  • 1dl olívaolaj
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom

  • bors

Elkészítés

A bazsalikomolaj elkészítéséhez egy nagy csokor bazsalikom leveleit először blansírozzuk, azaz kb. 1 percre forrásban lévő vízbe mártjuk, 
majd a forró víztől kicsit összeesett leveleket botmixer segítségével 1 dl olívaolaj hozzáadásával pépesítjük.
Leszűrjük, úgy hogy hagyjuk, hogy az olaj a szűrőn át szép lassan csöpögjön.
Ezalatt a koktélparadicsomokat félbe vágjuk, hozzáadjuk a mini mozzarellákat, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal,és finom mozdulatokkal összekeverjük.
Tálaláskor a salátát megszórjuk friss bazsalikom levelekkel, és rácsorgatjuk a házi bazsalikomolajat.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fetás, padlizsános penne

Fetás, padlizsános penne

Kiadós és nagyon izgalmas padlizsános, paradicsomos, feta sajtos tésztaétel.
Görögdinnyés granita (jégkása)

Görögdinnyés granita (jégkása)

Fagyos és csodás hűsítő ajánlat kevés cukorral, zöldcitrommal és a megunhatatlan görögdinnyével. Enni és inni is remekül lehet, attól függően, meddig hagyjuk olvadni.

Tonhallal töltött paradicsom

A tonhalsalátával töltött paradicsom tökéletes vendégváró, de könnyű vacsorának is remek, mellé egy pohár fehérbor és máris szuper lesz az este.
Mi is az a blansírozás?

Mi is az a blansírozás?

A blansírozás segítségével a mélyhűtés alatt is megőrizhetjük a zöldségek eredeti állagát, a frissen készítettek pedig megőrizhetik színüket, roppanósságukat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!