Elzászi petrezselymes sajtsaláta
Adásban volt: 2013. October 29.
A recepthez tartozó videó
E mellé a tartalmas sajtsaláta mellé, ami főtt, füstölt tarjával, csemege uborkával, egy kevés hagymával, sok petrezselyemmel és egy pikáns öntettel készül, nem is kell más, csak egy jó társaság.
2016. February 24.
Hozzávalók
4-6 adag- 1 hagyma
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk magos mustár
- 1 ek fehérborecet
- só
- bors
- 2 nagy csokor petrezselyem
- olívaolaj
- 30 dkg füstölt, főtt tarja
- 30 dkg sajt (ementáli, vagy valamilyen jó hazai fajta)
- csemegeuborka
Elkészítés
Két evőkanál fehérborecetben elkeverünk egy kis sót, egy-egy teáskanál dijoni mustárt és magos mustárt, borsozzuk, és vékony sugárban olívaolajat csorgatunk hozzá. Addig keverjük, amíg selymes emulziót nem kapunk. Beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a felkarikázott csemege uborkát, a felkockázott füstölt főtt tarját, és a sajtot.
Végül belekeverünk jó sok felaprított petrezselymet, és egy csokor apróra vágott snidlinget.
Megosztom barátaimmal