Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Elzászi petrezselymes sajtsaláta

Adásban volt: 2013. október 29.
A recepthez tartozó videó
E mellé a tartalmas sajtsaláta mellé, ami főtt, füstölt tarjával, csemege uborkával, egy kevés hagymával, sok petrezselyemmel és egy pikáns öntettel készül, nem is kell más, csak egy jó társaság.
2016. február 24.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 hagyma
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 tk magos mustár
  • 1 ek fehérborecet

  • bors
  • 2 nagy csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • 30 dkg füstölt, főtt tarja
  • 30 dkg sajt (ementáli, vagy valamilyen jó hazai fajta)
  • csemegeuborka

Elkészítés

Két evőkanál fehérborecetben elkeverünk egy kis sót,  egy-egy teáskanál dijoni mustárt és magos mustárt, borsozzuk, és vékony sugárban olívaolajat csorgatunk hozzá. Addig keverjük, amíg selymes emulziót nem kapunk. Beleforgatjuk a felszeletelt hagymát, a felkarikázott csemege uborkát, a felkockázott füstölt főtt tarját, és a sajtot.
Végül belekeverünk  jó sok felaprított petrezselymet, és egy csokor apróra vágott snidlinget.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Elzászi hagymás lepény

Legközelebbi rokona a "Töki pompos". Legjobb az után eszegetni, de ha éppen nincs semmilyen gasztronómiai fesztivál, otthon is könnyedén elkészíthetjük "utcai" kedvencünket.
Spárga sörtésztában citromos, fokhagymás majonézzel (aioli)

Spárga sörtésztában citromos, fokhagymás majonézzel (aioli)

A spárga egészséges, finom és megunhatatlan. Ez a parmezános sörtésztás változat a citrommal izgalmassá tett klasszikus fokhagyma-majonezzel, az aiolival kísérve remek ebéd, vacsora, de vendégvárónak is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?