Epres-fehércsokis zabmuffin
A muffinban – az ízén kívül – az a jó, hogy elég akár 15 perccel a vendégek érkezése előtt összedobni, ha szeretnénk valamilyen egészségtudatos desszerttel készülni.
Hozzávalók
10 darabhoz- 6 dkg eritrit
- 1 db tojás
- 3 dkg vaj
- 20 ml olívaolaj
- 1 ek vanília aroma
- 1 dl (növényi) tej
- 6 dkg banán
- 13 dkg zabpehelyliszt
- 2 g sütőpor
- 1 g só
- 10 dkg eper
- 3 dkg cukormentes fehércsokoládé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Az eritritet habosra verjük a tojással, majd belekeverjük a vajat, az olívaolajat, a vaníliát, a tejet és a pépesített banánt is. Külön összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval, majd a nedves hozzávalókhoz öntjük és alaposan összekeverjük.
Az epret megtisztítjuk és felkockázzuk, a fehércsokoládét szintén apró kockákra vágjuk. Az eper és a csoki 2/3 részét is a tésztába keverjük, majd szilikon muffinformába kanalazzuk, és a maradékot a tetejére szórjuk.
Az előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
Ezt a receptet már próbáltad?