Epres-camembert sajtos csirkesaláta
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg csirke felsőcombfilé
- 1 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
- olívaolaj
- 2 nagy marék rukkola
- 2 nagy marék madársaláta
- 25 dkg eper
- 1 nagyobb alma
- fél kis fej lila hagyma
- 2 szál újhagyma
- kevés citromlé
- 15 dkg camembert sajt
Elkészítés
A csirkehúst nagyobb kockákra vágjuk, zárható tálba szórjuk. Ráöntjük a tejet, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, és lefedve 2 órára hűtőbe tesszük.
Ezután a húst lecsepegtetjük, vízbe áztatott nyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon átsütjük.
Közben a kétféle salátát keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk a felcikkezett epret, a kockára vágott almát és lila hagymát, valamint a felkarikázott újhagymát. Összeforgatjuk, kevés olívaolajjal, sóval és citromlével ízesítjük.
Szeletelt camembert sajttal és a csirkenyársakkal tálaljuk.